Εκδηλώσεις, Νέα-Ανακοινώσεις

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας στο πλαίσιο του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο με τη σειρά του προσλαμβάνει μνημειώδη αξία. Η αρχαία ακρόπολη της Ρόδου, στον λόφο του Αγίου Στεφάνου, τόπος ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, λειτουργούσε στην αρχαιότητα ως χώρος λατρείας, παιδείας, άθλησης και αναψυχής. Στην περιοχή αυτή, που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής, περιπάτου και άθλησης των κατοίκων της σύγχρονης πόλης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων από τις 9 έως τις 12 Μαΐου, οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θεματική περιήγηση και αθλητικές δραστηριότητες για μαθητές στον χώρο του αρχαίου Σταδίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Πέμπτη 9, Παρασκευή 10 & Κυριακή 12 Μαΐου 2019
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «….στα χνάρια των αρχαίων αθλητών, στην ακρόπολη της Ρόδου».
1. Θεματική περιήγηση με αναφορές στην ιστορία της Ρόδου και την τοπογραφία της ακρόπολης, με έμφαση στους αθλητικούς αγώνες των Αλιείων και τη σημαντική παρουσία αρχαίων Ρόδιων αθλητών σε πανελλήνιους αγώνες. Θα ακολουθήσει παιχνίδι.
2. Περιήγηση στην έκθεση Άθλα εκ Ρόδου, στον εκθεσιακό χώρο της ακρόπολης Ρόδου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές (κατόπιν συνεννόησης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου).
Πέμπτη 9 Μαΐου 2019
Διεξαγωγή του καινοτόμου αθλητικού προγράμματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) “Kids’ Athletics”, σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου.
Ώρα: 5:00μ.μ.

Κατεβάστε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ πατώντας τον σύνδεσμο.